Investeringsbedrijf van jonge Vlaamse ondernemers herdoopt tot OCTO REEF

Jonge Vlaamse ondernemers Bram Lavens (30), Pieter Lavens (30), Toshoni Van Craen (30), Gaillen Van Craen (32), Thijs Janse (28) en Tanguy Serraes (31) lanceren vandaag de nieuwe naam voor HLVC, hun investeringsbedrijf dat ruim drie jaar geleden het levenslicht zag en intussen 7 bedrijven in portefeuille heeft.

OCTO REEF, want zo luidt de nieuwe naam, is een holding die investeert in ondernemingen door middel van private equity en venture capital. Daarnaast wil het investeringsbedrijf zich in de toekomst ook focussen op start-ups.

De jonge ondernemers willen daarbij een ecosysteem bouwen dat al hun activiteiten bundelt om zo de verschillende bedrijven elkaar te laten versterken. Vandaar ook de keuze voor de nieuwe naam. “Een rif is een divers, robuust en duurzaam ecosysteem dat gestaag groeit. Elk deel van het rif – elke medewerker, elk bedrijf) – draagt bij tot ons ecosysteem om dit gezond te houden. We willen vooral dat iedereen energie haalt uit wat hij of zij doet”, staat in het persbericht.

De eerste overname was Calidos, een bedrijf uit Mechelen dat software voor ziekenhuizen ontwikkelt. Uit Calidos is ondertussen ook een tweede bedrijf gegroeid, Team n Time, dat zich focust op planning van zorgpersoneel af te stemmen op de zorgvraag. Daarnaast heeft OCTO REEF meerdere bedrijven uit de drukkerijwereld in portefeuille, waaronder DSB Print, Workstuff, Serfiko, Publi Tee en The Stuff, elk met een eigen specialisatie.