KAA Gent-speler Vadis Odjidja investeert zijn geld in fietslessen in openlucht: “Zo kunnen we verder groeien”

GENT – 

Cyclo Studio, een Gents bedrijf dat spinninglessen aanbiedt op locatie, heeft een opvallende nieuwe geldschieter. Niemand minder dan KAA Gent-middenvelder Vadis Odjidja investeert in het concept.

Gent, Roeselare, Kortrijk, Antwerpen, Brussel, … Het aantal steden waar Cyclo Studio spinninglessen organiseert in openlucht, groeit maand na maand. “En zeggen dat we begonnen zijn als indoor studio”, zegt oprichter Enzo Maenhaut. “Maar door corona verhuisden we de sessies naar ons dak. Toen de pandemie overwaaide, wou eigenlijk niemand terug naar binnen. (lacht) We hebben dan maar ons handelsmerk gemaakt van lessen in openlucht, met succes.”

Ook Vadis Odjidja ziet wel wat in het concept. “We kwamen in contact via Octo Reef, het investeringsfonds uit Drongen”, zegt Maenhaut. “Er zijn heel wat topsporters die hun geld laten terugvloeien in de sector. Het is nu eenmaal een wereld die ze kennen. Voor ons is zijn steun zeer welgekomen. Het laat ons toe om nog meer te groeien, zowel qua locaties als personeel en infrastructuur.” Hoeveel de middenvelder investeert in het Gentse bedrijf, wordt niet bekendgemaakt. Vorig jaar richtte Odjidja al een padelclub op in Evergem.

Zien we Vadis binnenkort zelf ook zweten in een Cyclo Studio? “We hebben nog niets afgesproken”, zegt Enzo. “Maar als KAA Gent eens een stevige intervaltraining wil komen doen, zijn ze altijd welkom!”